Str. Tineretului, Bl 13/420 +40 726 471 311 razvan@rtec-design.com
De ce este design-ul unui site atat de important

De ce este design-ul unui site atat de important

  • 2024-04-12 20:10:25
  • Blog
  • Razvan Pavel

Încercați un test simplu - gândiți-vă la un subiect asupra căruia aveți nevoie de informații, căutați-le pe Google și apăsați pe un rezultat ce indică răspunsurile pe care le căutați. Dacă găsiți ceea ce căutați rapid și ușor, înseamnă că designul acelui website a fost gândit bine, fiind intuitiv. Această intuitivitate este rezultatul mai multor caracteristici ce fac navigarea utilizatorilor ușoară atunci când accesează site-ul web, după cum urmează să detaliam.
Dacă găsiți ceea ce căutați rapid și ușor, înseamnă că designul acelui website a fost gândit bine, fiind intuitiv. Această intuitivitate este rezultatul mai multor caracteristici ce fac navigarea utilizatorilor ușoară atunci când accesează site-ul web, după cum urmează să detaliam.

Design-ul unui website este important pentru că influențează în mod direct durata necesară ca un utilizator să găsească ceea ce caută.Dacă este dificil și frustrant, utilizatorul va renunța și își va încerca norocul pe alte site-uri - iar aceasta reprezintă o oportunitate pierdută.
Un design bun va fi ușor de înțeles și de navigat, ajutând potențialii clienți să găsească ceea ce caută și în același timp să te apropie de încheierea unei noi afaceri.

EsteticaUn lucru este cert: un site web trebuie să arate bine! În același timp, este la fel de important ca design-ul să fie gândit ținând cont de funcționalitate, nesacrificând-o doar de dragul aspectului.

OrganizareaExact ca într-un magazin, totul în cadrul unui site web trebuie să aibă o ordine logică, ajutând vizitatorul să găsească cu ușurință ceea ce caută.
Meniul de navigare al site-ului trebuie să ocupe o poziție logică și consistentă în cadrul fiecărei pagini.

Ieșirea în evidențăSite-ul trebuie să conțină anumite elemente care îl scot în evidență, ceva ce fură privirea.
Internetul este un mediu vizual și astfel este important să punem mare preț pe design și structură.

ConcluziaDesign-ul unui site web va influența decizia utilizatorului între a rămâne și a lua acțiune sau a părăsi și a renunța - atât este de simplu. Va trebui să creeze încredere, să aibă sens și să permită vizitatorilor să găsească ceea ce căutau, rapid și ușor - toate acestea ajutând la îndeplinirea obiectivelor tale.
Desigur, un site web nu se limitează doar la aspect - lucruri precum programarea corectă, folosind standarde web, sau compatibilitatea pe diverse platforme (mobil, tabletă, pc) sunt la fel de importante - însă acestea sunt aspecte de care vizitatorii nu trebuie să își facă griji, ele revenind în sarcina unui web developer.
Tinând cont de punctele acestui articol, alocați câteva minute pentru analiza propriului site web și gândiți-vă dacă acesta servește într-un mod eficient obiectivelor tale. În caz contrar, poate că acum este momentul să iei legătura cu mine.

Share

Blog RTEC design

Contactează-ne

Str. Tineretului, Bl 13/420

razvan@rtec-design.com

+40 726 471 311

Realizare Magazin Online

© 2023 Toate drepturile rezervate Realizat cu