Str. Tineretului, Bl 13/420 +40 726 471 311 razvan@rtec-design.com
Ce dezavantaje are un site web dezvoltat pe platforma WordPress

Ce dezavantaje are un site web dezvoltat pe platforma WordPress

  • 2024-04-12 14:38:40
  • Blog
  • Razvan Pavel

Fără îndoială, WordPress este cel mai utilizat CMS (content management system) din lume. Cu milioane de utilizatori, este larg laudat și apreciat pentru avantajele sale. Totuși, multe afaceri trec cu vederea sau nu sunt conștiente de faptul că WordPress poate prezenta o serie de dezavantaje. Urmează să vă prezentăm 5 motive pentru care nu recomandăm un site web dezvoltat de o agenție de web design, pe platforma WordPress:

Vulnerabilitate în fața atacurilorFără îndoială, cel mai mare dezavantaj al WordPress este securitatea sa. WordPress este o platformă open source, ceea ce înseamnă că oricine are acces deplin la codul sursă, inclusiv persoanele rău intenționate. WordPress se bazează pe o plajă largă de plugin-uri și template-uri. Acestea sunt dezvoltate de terțe companii și persoane, iar cum nu există un control strict asupra lor, ele pot conține bug-uri, vulnerabilități adiționale sau chiar cod scris cu rea intenție. Peste toate acestea, simplul fapt că este cea mai populară platformă îl transformă într-un target principal pentru hackeri de pretutindeni. Conform unui raport (Sucuri) - WordPress este de departe platforma cel mai frecvent atacată de hackeri.

Cost ridicat al dezvoltării și mentenanțeiDeși WordPress în sine este gratuit, în momentul în care privim situația în ansamblu, apar costuri semnificative. WordPress se bazează pe plugin-uri și template-uri, iar acestea pot crește substanțial costul total al proiectului. Mai mult, dacă site-ul web are nevoie de modificări accentuate ale plugin-urilor folosite, costul, din nou, poate exploda. Aceste plugin-uri și template-uri primesc adesea actualizări de cod și funcționalitate, drept urmare și costul mentenanței poate fi ridicat.

Necesită actualizări frecvente și acestea pot aduce incompatibilitățiInstalarea WordPress nu va face mare lucru pentru un site web, deoarece acesta are nevoie de instalarea și configurarea unui template pentru a putea fi competitiv în piață și totodată necesită plugin-uri pentru diverse funcționalități. Toate acestea primesc frecvent actualizări pentru a corecta vulnerabilitățile existente sau a aduce noi funcționalități, fapt ce poate crea reale probleme tehnice și de compatibilitate în cadrul site-ului web. Întregul proces de mentenanță poate fi destul de dificil, mai ales dacă actualizările sunt setate pe modul automat. Poate fi extrem de neplăcut să te trezești într-o dimineață și să observi cum site-ul web nu mai funcționează, din cauza unei actualizări.

SEOWordPress este cu siguranță o platformă SEO friendly, dar în realitate la fel sunt și celelalte CMS-uri open-source sau soluțiile custom dezvoltate de agențiile web. Pentru persoanele cu un bagaj scăzut de cunoștințe SEO, WordPress poate crea o serie de probleme. Probabil, cea mai cunoscută problemă SEO este cauzată de sistemul de categorii și tag-uri al platformei. În situația în care conținutul este supra-tagat sau marcat în prea multe categorii, Google va semnala negativ acest aspect ca și conținut duplicat, ceea ce va afecta ranking-ul site-ului.

Cod mult și ineficientFiind gândită pentru a acoperi o plajă cât mai largă de site-uri web, platforma, dar mai ales template-urile și plugin-urile, vin cu cod și funcționalități, care, în cele mai multe cazuri nu sunt necesare. Deși WordPress a pornit inițial ca o platformă strict pentru site-uri de tip blog, de-a lungul timpului s-a adăugat cod peste cod până în punctul în care pe platforma, cu plugin-urile potrivite, se pot dezvolta chiar și soluții eCommerce. Toate acestea pot afecta performanța site-ului web.

ConcluzieÎn esență, WordPress este gândit pentru a putea fi instalat și configurat de un utilizator fără cunoștințe de programare, drept urmare, de ce să plătești o agenție web să facă ceva ce ai putea face singur?

Cu siguranță, cu WordPress se pot crea site-uri grozave, având și numeroase avantaje, drept dovadă popularitatea sa ridicată. Cu toate acestea, alegerea cu privire la platforma site-ului afacerii tale trebuie atent analizată și totodată trebuie luate în calcul toate opțiunile, avantajele și dezavantajele. Poate că, în ciuda popularității sale, WordPress nu este alegerea potrivită, iar la sfârșitul zilei afacerea ta ar avea mai mult de câștigat cu un site web dezvoltat de la zero de profesioniști, perfect adaptat nevoilor specifice ale proiectului tău.

Share

Blog RTEC design

Contactează-ne

Str. Tineretului, Bl 13/420

razvan@rtec-design.com

+40 726 471 311

Realizare Magazin Online

© 2023 Toate drepturile rezervate Realizat cu