Str. Tineretului, Bl 13/420 +40 726 471 311 razvan@rtec-design.com
Care sunt etapele crearii unui site web

Care sunt etapele crearii unui site web

  • 2024-04-09 14:53:06
  • Blog
  • Razvan Pavel

În acest articol, îți vom prezenta etapele creării unui site web de către echipa RTEC design, astfel încât să înțelegi întreg procesul.

01. Analiza proiectului

comunicare, definire proiect, obiective, definire public țintă, analiză competiție

Aceasta este etapa preliminară și totodată una dintre cele mai importante. În analiza proiectului, echipa RTEC design poartă o discuție profundă cu clientul, astfel încât ambele părți să ajungă la consens cu privire la țintele proiectului și modalitatea prin care acestea se vor atinge.

Astfel, se pot stabili care sunt obiectivele și de asemenea se identifică publicul țintă. Etapa continuă cu analiza competiției și identificarea punctelor slabe ale acestora, astfel încât, în momentul lansării, proiectul clientului nostru să fie publicat cu prima șansă pe piață.

02. Web Design

schită, wireframe, hartă site, template design, ui/ux

Având toate detaliile bine stabilite, designer-ul de proiect își intră în rol. Acesta schițează manual, pe hârtie, 8 concepte diferite alcătuite din elementele site-ului web. Împreună cu echipa, aleg cel mai bun concept și continuă cu crearea wireframe-ului. Wireframe-ul reprezintă transpunerea în digital a schiței. Următorul pas îl reprezintă harta site-ului, mai exact se definesc toate paginile și legăturile acestora.

Odată ce toate acestea sunt finalizate, se continuă cu etapa în care site-ul web prinde cu adevărat viață: template design, respectiv UI/UX. Designer-ul stabilește culorile, stilul artei, font-ul folosit, animațiile, interacțiunile dintre elementele site-ului web și utilizator, dar și detalii profunde precum încărcarea selectivă a conținutului sau microinteracțiuni.

03. Web Development

programare, dezvoltare funcționalități, implementare, adăugare conținut

Având design-ul aprobat atât de echipa cât și de client, este momentul ca site-ul să devină funcțional și pregătit pentru a fi afișat în browsere, pe orice dispozitiv, fie că este vorba de desktop sau de telefon mobil. Pentru a realiza acest lucru, web developer-ul de proiect scrie sute de linii de cod, folosind tehnologii precum HTML, CSS, JavaScript, PHP sau MySQL.

Un site complet funcțional, cu un design superb, nu își atinge obiectivul dacă nu are și conținut pe măsură. Echipa RTEC design sfătuiește clientul asupra celui mai potrivit conținut, apoi îl adaugă și implementează în site într-un mod cât mai lizibil și intuitiv pentru utilizator.

04. Lansarea site-ului

încărcare pe host, actualizare domeniu web, promovare și mentenanță

În acest moment site-ul web este finalizat, rămânând să fie publicat pe internet pentru a putea fi accesat de către utilizatori. Astfel, sunt necesare un host, pe care să fie încărcate fișierele site-ului și un domeniu web bine ales, care să faciliteze accesul.

Ingredientele unui site de succes sunt design-ul, functionalitatea, conținutul dar și numărul de utilizatori. Un site web fără utilizatori, nu este nimic altceva decât o adunătură de biți încărcată pe un server. Astfel, orice site va avea nevoie de o campanie de promovare bine gândită. De asemenea, pentru a elimina posibilitatea apariției de erori tehnice, serviciile de mentenanță sunt recomandate.

Share

Blog RTEC design

Contactează-ne

Str. Tineretului, Bl 13/420

razvan@rtec-design.com

+40 726 471 311

Realizare Magazin Online

© 2023 Toate drepturile rezervate Realizat cu